home

 

Pe urmele lui Scarlet O'Hara, Louis Armstrong şi Elvis Presley

 

STATELE UNITE ALE AMERICII - SUDUL

CROAZIERA PE MISSISSIPPI sI FLORIDA

 

Atlanta - Nashville - Memphis - Graceland - Vicksburg - Natchez - Saint Francisville - Baton Rouge - Houmas House - New Orleans - Miami -

Key West - Parcul National Everglades

 

Aventura americana la care sunteti invitati sa participati este de fapt un circuit combinat cu o croaziera spre sudul muzical şi incarcat de istorie, unde veti descoperi arhitectura sec. al XVIII-lea şi al XIX-lea. Cine nu isi aduce aminte de scena in care Scarlett O'Hara pleaca intr-o romantica croaziera pe Mississipi cu carismaticul Rhett Butler? Ei bine, va oferim ocazia sa experimentati o astfel de croaziera de lux pe un vas cu zbaturi, prilej de a simti atmosfera de odinioara si de a rememora principalele evenimente din perioada Razboiului de Independenta, de a asculta melodii de jazz, blues şi rock'n'roll şi de a gusta din mancarurile traditionale creole. Va invitam sa calatoriti in timp şi sa simtiti ritmurile fantastice ale sudului Statelor Unite, amintindu-va de Scarlett O'Hara, Louis Armstrong sau Elvis Presley, intr-o fascinanta vacanta americana care va continua cu o "secventa" a "visului american" in Florida, unde va veti bucura de o binemeritata relaxare la Miami, paradisul cumparaturilor şi locul preferat al milionarilor din toate colturile lumii.

 

Perioada: 12.07 - 29.07.2024

 

Ziua 1 / 12.07.2024: Bucureşti - Istanbul - Atlanta

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 07:00 (in fata biroului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (09:35 / 11:00), de unde se va pleca cu zborul TK 031 (15:10 / 20:05) spre Atlanta, capitala statului Georgia, situata in inima Sudului, cosmopolitana si plina de viata. intalnire cu reprezentantul local pentru transfer pentru cazare in Atlanta la Hotel Crowne Plaza Atlanta Midtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 13.07.2024: Atlanta

Mic dejun. in aceasta zi vom porni alaturi de ghidul local intr-un tur panoramic al orasului Atlanta, care dupa ce a ars din temelii in timpul Razboiului Civil, a renascut pastrand traditionala noblete şi ospitalitate a Sudului. in prezent oraşul este "asaltat" de turiştii atraşi de muzeele, parcurile, spectacolele şi de competitiile sportive. Sediul unor corporatii internationale de prestigiu precum Coca Cola sau CNN, Atlanta a beneficiat de sprijinul acestora pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vara in anul 1996. Stadionul Olimpic Centennial care a fost stadionul principal pentru Jocurile Olimpice a fost reconstruit in bine-cunoscutul Turner Field, muzeu care contine documentele presedintelui american Jimmy Carter si alte materiale legate de familia si viata sa. Vom vedea Georgia State Capitol, intitulat Reper istoric national, o cladire arhitecturala construita pentru a semnifica reaparitia Georgiei dupa Razboiul Civil una dintre cele mai magnifice cladiri din tara, centrul CNN, binecunoscuta retea de televiziune prin cablu, Muzeul Coca Cola, Atlanta History Center, Casa memoriala a scriitoarei Margaret Mitchell, autoarea celebrului roman "Pe aripile vantului", Auburn Quarter cu casa şi centrul istoric Martin Luther King, precum şi Gradina Botanica. Cazare in Atlanta la Hotel Crowne Plaza Atlanta Midtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 14.07.2024: Atlanta - Nashville

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Nashville, capitala statului Tennessee, considerat a fi in acelaşi timp şi capitala muzicii country, aşezata intre Promenada Briley şi Raul Cumberland. Vom face un tur panoramic al oraşului, vom ajunge in zona centrala unde vom admira cladirile istorice precum Universitatea Vanderbilt şi Capitoliul, vom strabate Music Row, unde se afla studiourile de inregistrari, dupa care vom putea vizita Muzeul Country Music Hall of Fame (intrare optionala), aşa cum sugereaza denumirea, muzeu dedicat muzicii şi celebritatilor sale, care beneficiaza de o cladire impresionanta evaluata la 37 milioane de dolari. Aproape o treime din cele peste 400 de companii de inregistrari din SUA se afla in Nashville, aşa ca denumirea de "Vale a Muzicii" este extrem de potrivita. Pentru a simti atmosfera "country", vom putea participa optional la o cina traditionala cu muzica live şi dans la cunoscutul Wildehorse Saloon. Cazare in Nashville la Hotel DoubleTree by Hilton Nashville Downtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 15.07.2024: Nashville - Memphis

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Plantatia Belle Meade, o faimoasa crescatorie de cai de rasa, ce reda stilul de viata luxos de acum un secol şi jumatate, care a fost construita in stilul renaşterii greceşti. Vom vizita apoi Castelul Belmont, construit de Adelicia Acklen, considerata de multi sursa de inspiratie pentru personajul Scarlett O'Hara, un domeniu ce ne va transpune in timpurile de mult apuse ale Americii sec. al XIX-lea. Itinerarul zilei ne va purta spre vest, pentru a ajunge la Memphis, cel mai mare oraş de pe Fluviul Mississippi, locul de naştere al blues-ului, al rock'n'roll-ului şi al muzicii soul. Pe strada Beale, W.C. Handy a aşternut pe hartie primele note ale melodiilor blues, iar istoricul Sun Records, devenit in prezent muzeu, pastreaza vie imaginea lui Elvis, a lui Roy Orbison sau a lui Jerry Lee Lewis. Pe langa melodiile vechilor culegatori de bumbac, zona se poate mandri şi cu faptul ca are mai multe zile insorite decat Miami, atragand astfel turişti dornici sa combine soarele cu traditiile sudiste. De numele oraşului mai este legat insa şi numele lui Martin Luther King Jr. care a fost asasinat, pe 4 aprilie 1968 in fostul Motel Lorraine, devenit ulterior Muzeul National al Drepturilor Civile. Vom face un tur panoramic in Memphis, prilej cu care vom vedea Tennessee State Capitol, una dintre cele mai vechi cladiri din tara, care a fost construita in anul 1845 in stil renastere greceasca, singura cladire de stat fara dom. Vom ajunge pe Beale Street, vom admira casele construite in stil victorian in anii 1800, statuile lui Elvis şi B.B. King, Piramida şi Fed Ex Forum. Cazare in Memphis la Hotel Hilton Memphis 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 16.07.2024: Memphis - Graceland - Memphis

Mic dejun. in prima parte a zilei va propunem o vizita optionala la Graceland, casa-muzeu a lui Elvis Presley, situata la 20 km sud de Memphis, care se pare ca este pe locul 2 in topul celor mai vizitate case din Statele Unite, imediat dupa Casa Alba. intreaga poveste a regelui rock'n'roll-ului, de la originile sale modeste pana la viata de superstar, este prezentata prin fotografii, filme video, colectii de discuri, obiecte personale, costume de scena, Cadillacul roz şi cadouri primite de la fani. Aici este locul de pelerinaj unde se aduna sute de fani in fiecare an, in lunile ianuarie şi august, pentru a-l celebra pe idolul lor, care este ingropat in curtea fostei sale reşedinte. Dupa-amiaza o veti putea petrece vizitand muzeul Smithsonian Rock and Soul, unde veti descoperi impactul pe care Memphis, cu a sa istorie culturala, a avut-o asupra intregii Americi, sau vizitand Pink Palace - impresionantul conac construit de pionierulul supermarket-urilor, Clarence Saunders, sau plimbandu-va pe celebra strada Beale Street din centrul Memphis-ului. Cazare in Memphis la Hotel Hilton Memphis 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 17.07.2024: Memphis - imbarcare pe vasul American Splendor (vas deluxe cu zbaturi!)

Mic dejun. Transfer in portul din Memphis pentru imbarcarea pe vasul de croaziera American Splendor, al companiei American Cruise Line. Vom porni intr-o fascinanta croaziera in care, timp de o saptamana, vom avea ocazia de a admira frumusetile peisajelor de-a lungul raului Mississippi de jos, intre New Orleans, Louisiana si Memphis, Tennessee. Receptie de bun venit la bord cu cocktailuri, aperitive si divertisment. Vom face cunostinta cu echipajul si vom afla mai multe despre minunata croaziera care ne asteapta. Vasul va parasi portul la ora 14:00. Dejun si cina (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) la bord.

Ziua 7 / 18.07.2024: Vicksburg

La ora 13:00 vasul va ajunge in portul Vicksburg, oras pe care presedintele Abraham Lincoln l-a numit "cheia spre sud", fondat in anul 1811 si care a crescut ca un oras-port fluvial vital. Vom afla despre istoria sa intr-o serie de muzee fascinante, vom putea cumpara suveniruri sau putem gusta bucataria zonei intr-un restaurant local. Vom putea descoperi frumusetea acestui loc unic alegand una dintre cele doua excursii propuse de vas (o excursie este inclusa). Veti putea alege Parcul National Militar Vicksburg, unde veti vizita Parcul Militar National, care comemoreaza campania, asediul si apararea Vicksburgului in anul 1863 sau Biedenharn Coca - Muzeul Cola, un muzeu unic care celebreaza istoria uneia dintre cele mai iubite bauturi ale natiunii. Construita in anul 1890, cladirea este locul unde Coca-Cola a fost imbuteliata pentru prima data in anul 1894 si prezinta tipul de echipament pe care Joseph Biedenharn il folosea la acea vreme. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) şi cazare la bord.

Ziua 8 / 19.07.2024: Vicksburg - Natchez

Vasul va parasi portul Vicksburg la ora 15:30 indreptandu-se spre Natchez, oraşel tipic "sudist", presarat cu case din perioada coloniala care va vor duce cu gandul la filmul "Pe aripile vantului". Nava de croaziera va ajunge la ora 23:00 la Natchez, cel mai vechi oras de pe Mississippi, fondat in anul 1716, cunoscut pentru eleganta, ospitalitatea si istoria sa la fiecare colt de strada. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) şi cazare la bord.

Ziua 9 / 20.07.2024: Natchez

in aceasta zi vom putea descoperi frumusetea acestui loc unic alegand una dintre excursiile optionale organizate la bordul vasului sau pe cont propriu. Veti putea folosi in mod gratuit Natchez Shuttle, pentru a explora singuri centrul orasului Natchez. Acest shuttle va face opriri regulate la Casa Rosalie, Centrul de vizitatori Natchez si cartierul comercial din centrul orasului. Vasul va parasi portul la ora 23:30. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) şi cazare la bord.

Ziua 10 / 21.07.2024: Saint Francisville - Baton Rouge

La ora 07:30 vasul va ajunge in portul Saint Francisville, oras infiintat in anul 1809, supranumit "doua mile lungime si doi metri latime". in aceasta zi vasul asigura o vizita la Myrtles, conac construit in anul 1796, care are reputatia de a fi una dintre cele mai bantuite case din America (excursia este inclusa). Vasul va parasi portul la ora 18:30 indreptandu-se spre Baton Rouge, unde va ajunge la ora 21:30. Baton Rouge este capitala statului Louisiana, al doilea oraş ca marime din stat dupa New Orleans, unul dintre cele mai importante noduri de comunicatii din aceasta regiune. in anul 1699 o expeditie franceza condusa de Sieur d'Iberville pe Fluviul Mississippi a descoperit zona in care locuiau membrii triburilor Houma şi Bayogoula, care era marcata de nişte piloni vopsiti in roşu, stalpi care au dat denumirea oraşului Baton Rouge (stalp roşu). Primii europeni s-au aşezat in aceasta regiune incepand cu anul 1721, iar mai apoi francezii, britanicii şi spaniolii şi-au trimis reprezentantii. Populatia autohtona, numita cajun, şi-a pastrat traditiile dar a şi asimilat o multime de obiceiri europene dand naştere unei culturi spectaculoase. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) şi cazare la bord.

Ziua 11 / 22.07.2024: Baton Rouge

in aceasta zi veti putea alege una dintre cele doua excursii propuse de vas (o excursie este inclusa). O plimbare prin capitala acestui stat pentru a experimenta privelistile, sunetele si minunile din Baton Rouge. Condusi de un ghid local, veti putea admira reperele emblematice si istorice in timp ce veti explora cateva dintre cartierele binecunoscute din centrul orasului pe jos. Veti afla povesti fascinante despre cultura, politica, istoria si legendele zonei, imbratisand in acelasi timp arta, arhitectura si natura de-a lungul traseului. O alta optiune este vizitarea Plantatiei Oak Alley, unde copacii de 300 de ani, perfect aliniati, formeaza un baldachin care ofera o intrare deosebita. in grupuri mici, veti explora numeroasele camere impunatoare ale conacului antebelic, unde veti afla de ce a castigat numele "Grande Dame of The Great River Road". Vasul va parasi portul dupa miezul noptii. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) şi cazare la bord.

Ziua 12 / 23.07.2024: Houmas House

La ora 07:30 vasul va ajunge in portul Houmas House unde vom avea inclusa excursia organizata de vas la Casa si gradinile Houmas. Veti admira splendoarea sudica a "Palatului de zahar" in timp ce veti pasi in 16 camere pline cu antichitati de epoca si lucrari de arta din Louisiana. Condusi de doamna Davis, care are o personalitate la fel de mare precum conacul in sine, veti asculta povestile numerosilor locuitori ai casei care sunt adusi la viata prin colectia lor unica de arta din Louisiana. Dupa introducerea in Casa Houmas si istoria acesteia, veti putea explora singuri proprietatea. Vasul va parasi portul la ora 18:00. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) şi cazare la bord.

Ziua 13 / 24.07.2024: New Orleans

La ora 12:30 vasul va ajunge in portul din New Orleans, cel mai important oraş din sud, localizat in sud-estul statului Louisiana, fiind numit dupa Orléans, oraşul situat pe Raul Loire din centrul Frantei. New Orleans este bine cunoscut pentru cartierul vechi French Quarter - Cartierul francez, cu arhitectura din perioada de colonizare spaniola şi franceza, precum şi pentru moştenirea sa trans-culturala şi multilingva. Oraşul este de asemenea renumit pentru bucataria şi muzica sa, mai ales ca loc de naştere al jazzului, precum şi pentru sarbatorile şi festivalurile sale anuale, cum ar fi Mardi Gras. Si nu in ultimul rand, New Orleans este oraşul natal al celebrului Louis Armstrong, al carui nume, in semn de apreciere şi omagiu, il poarta in prezent aeroportul şi un frumos parc al oraşului. Dupa debarcarea de pe vas, vom explora alaturi de ghidul local punctele de atractie din New Orleans, vom vedea atractiile majore, inclusiv faimosul cartier francez, casele fostilor regi si regine de Mardi Gras, conace impunatoare si cartierul exclusivist Garden District. Transfer pentru cazare la Hyatt Regency New Orleans 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 25.07.2024: New Orleans - Miami

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale pana la ora transferului la aeroport pentru plecarea spre Miami cu compania American Airlines, zbor AA 3545 (17:20 / 18:20). Dupa sosire, transfer pentru cazare in Miami la Hotel Loews Miami Beach 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 26.07.2024: Miami - Key West - Miami

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala in Key West, o insula legata de tarm printr-un pod cu o lungime de 11 km, care se gaseşte la o distanta de aprox. 150 km fata de Cuba, cunoscuta pentru clima placuta, temperaturile nefiind niciodata mai mici de 0°C. in epoca precolumbiana insula a fost populata de tribul Calusa, iar primul european care a ajuns aici in anul 1521 a fost Juan Ponce de Leon. Ulterior, spaniolii au organizat aici o garnizoana, dupa care englezii au preluat controlul insulei in anul 1763, mutand populatia nativa şi pe cea spaniola in Havana. Veti vizita oraşul vechi, prilej cu care veti vedea Mallory Square, Strada Duval şi Fortul Zachary Taylor. Seara, intoarcere in Miami pentru cazare la Hotel Loews Miami Beach 4* (sau similar 4*).

Ziua 16 / 27.07.2024: Miami - Parcul National Everglades - Miami

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala in Parcul National Everglades, cea mai mare rezervatie naturala subtropicala din SUA, care cuprinde 25% din terenul original al regiunii mlaştinoase din sud-vestul Floridei. Zona este vizitata anual de peste 1 milion de turişti, fiind a treia cea mai mare rezervatie din SUA, declarata Rezervatie Naturala a Biosferei inclusa in Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Acest tinut ciudat, cu rauri sinuoase, marginite de o vegetatie luxurianta, patria aligatorilor şi a şerpilor veninoşi, a inspirat numeroşi scriitori, precum Marjory Stoneman Douglas şi Peter Matthiessen, care au scris despre oamenii şi creaturile ciudate ce salaşluiesc aici. Peisajul de neegalat al parcului protejeaza de asemenea specii rare sau pe cale de disparitie, cum ar fi lamantinul, crocodilul American şi pantera de Florida. intoarcere in Miami pentru cazare la Hotel Loews Miami Beach 4* (sau similar 4*).

Ziua 17 / 28.07.2024: Miami - Istanbul

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru activitati individuale. Eliberarea camerelor se va face la ora 12:00, dupa care ne vom intalni cu ghidul local alaturi de care vom face un tur panoramic de oraş care va include Coconut Grove, Coral Gables, South Beach, Art DecoQuarter, ca in final sa ajungem in Little Havana, unde vom descoperi atmosfera cartierului printr-o vizita la fabrica de trabucuri El Credito. Transfer la aeroportul din Miami de unde vom pleca spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 078 (21:15 / 15:45).

Ziua 18 / 29.07.2024: Istanbul - Bucureşti

Sosire la Istanbul la ora 15:45, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1045 (19:00 / 20:20).

 

TARIF: 4440 EURO si 4970 USD / loc in camera dubla si cabina cu balcon AAL

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 15 turisti; pentru un grup mai mic de turisti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Istanbul - Atlanta şi Miami - Istanbul - Bucureşti cu compania Turkish Airlines

- transport pe ruta interna: New Orleans - Miami cu compania American Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi interne (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- taxele portuare (pot suferi modificari)

- cazare 9 nopti:

·        2 nopti in Atlanta la hotel 4*

·        1 noapte in Nashville la hotel 4*

·        2 nopti in Memphis la hotel 4*

·        1 noapte in New Orleans la hotel 4*

·        3 nopti in Miami la hotel 4*

- mesele mentionate in program: 9 mic dejunuri

- tururi panoramice de oras in Atlanta, Nashville, Memphis, New Orleans si Miami

- 7 nopti cazare la bordul vasului de croaziera American Splendor

- pensiune completa, cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse in timpul meselor

- bauturi alcoolice si nealcoolice incluse de la barul vasului in timpul zilei si serii

- cocktail de bun venit la bordul vasului de croaziera American Splendor

- excursiile mentionate in program si organizate de vasul de croaziera

- casti pentru excursiile ghidate achizitionate de pe vas

- tururile, transferurile şi excursiile mentionate in program

- insotitor roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras care se platesc individual la receptia hotelurilor

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- taxa de bagaj de cala pentru zborul intern: 30 usd/pers. (se achita personal in aeroportul din New Orleans)

- taxa de viza pentru SUA (185 usd/pers. - tariful poate fi modificat de catre Consulat)

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program ca fiind optionale

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri obligatorii in SUA: 10 usd/pers./zi pentru ghizi şi şoferi, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:

SUA: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei şi a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, maşina, teren etc.) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii şi ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agentie)

Agentia işi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu in acest program in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii

 

NOTA: in CAZUL NEOBtINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in "CONDITIIle de retragere" aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxele de viza şi programare (achitate direct de turist la banca) nu se ramburseaza.

CONDITIE SPECIALA in CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si CONDITIIle contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>